Na dan rudara: 70 odlazi u penziju

Izvor: B92, 25.Jul.2016, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na dan rudara: 70 odlazi u penziju

Resavica -- Na dan rudara, 6. avgusta, u penziju odlazi 71 rudar iz devet rudnika Javnog preduzeća za podzemnu eksplotaciju uglja.

Najviše rudara, njih 20, u penziju odlazi iz Rudnika "Rembas", najvećeg i najstarijeg u JP PEU, izjavio je koordinator za informisanje u Sindkatu JP PEU Dragan Simić.

Reč je o zaposlenima u JP PEU koji su stekli uslove za penziju između dva Dana rudara, objasnio je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Simić.

Iz Ibarskih rudnika u penziju odlazi osam, iz Vrške čuke tri, iz Štavlja šest, iz Jasenovca četiri, iz Rudnika Soko devet, Lubnice šest, Bogovine 11 i Aleksinačkih rudnika četiri, naveo je Simić.

Od 71 rudara koji odlazi u penziju sedam je žena, svečani ispraćaj će biti 6. avgusta, a po tradiciji tog dana Sindikat će penzionisanima pokloniti ručne satove i "zaželeti im zdravlje i dug život".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.