Glupi avgust

Izvor: Politika, 30.Avg.2014, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Glupi avgust

Ako zarate Amerika i Rusija, mi i Crnogorci ćemo biti u prvim redovima. Na različitim stranama

Mesec avgust nije toliko glup koliko je pomalo genocidan. Setimo se samo Hirošime, Nagasakija, „Oluje”, pa i ove ideje o smanjenju penzija u Srbiji.

I Izrael i Hamas su proglasili pobede. Kao onomad mi i NATO 1999. Samo što u Izraelu nema Kumanova.

Što se tiče naše braće Rusa >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << i Ukrajinaca, jasno je zašto su nam braća. A tamo ima i nas, pa ako zarate Amerika i Rusija, mi i Crnogorci ćemo biti u prvim redovima. Na različitim stranama. Crnogorci su već proglasili sankcije Rusiji, a kad ćemo mi, ne zna se. Kad nam se kaže, valjda. Možda ćemo tada ostati bez gasa. A taman je vlada dodala gas.

Naš kancelar je bio kod koleginice Arhangele i tamo ostavio neke ideje, a doneo neke pare. Počeli smo i mi da prodajemo pamet. Samo, ne znam da li je pametno Beka i Koleta gurnuti u javna preduzeća. Bila bi to tajna preduzeća.

Albanci sa Kosova nam seku šumu i ubijaju policajce. Neka, tužićemo ih premijeru Albanije kad uskoro dođe u Beograd.

Kada je video šta kancelar radi, Toma je nagovorio one „očeve nacije” iz SANU da ga predlože za Evropsku akademiju nauka i umetnosti. Želi čovek da izađe iz anonimnosti.

Policija se sumnjivo dugo mučila oko vozača „kantrimena”. Na kraju, vozač je nađen, ali nije uhvaćen. Što se „kantrimena” tiče, on je kao uhvaćen, ali nije nađen. Kina je daleko, a Zvezdara visoko.

Beogradsko saobraćajno hoće da vrati bratstvo i jedinstvo. Radi sa pola gasa kako bismo se malo zbližili i u autobusima disali kao jedan. Doduše, jedva. Mali je to korak za jedinstvo, a veliki za Malog.

Predstoji nam Svetsko prvenstvo u košarci, a Sale Đorđević trenira strogoću, umesto da trenira šut za trojku. Dosad nas je to vadilo, štoje primetio i Svevišnji, pa je na kukanje Srba da su zaboravljeni od njega, samo onim stvoriteljskim prstom pokazao na one Saletove trojke.

Polako ulazimo u septembar. Ne znam samo koliko nam je čelendža ostalo.

Dragutin Minić Karlo

objavljeno: 30.08.2014.
Pogledaj vesti o: Penzija,   NATO

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.