Do kraja godine veće plate i penzije, posebno prosvetarima

Izvor: Vesti-online.com, 30.Jun.2015, 22:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

" Do kraja godine veće plate i penzije, posebno prosvetarima"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je večeras da će do kraja godine uslediti povećanje plata i penzija, najviše prosvetarima.

On je, gostujući u emisiji "Teška reč" rekao da pod tim misli i na vraćanje smanjenih plata i penzija na nivo pre smanjenja, ali i na povećanje onima kojima nisu bila smanjivana primanja.

- Prosvetarima ćemo najviše da povećamo primanja. Oni su najoštećeniji, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << jer su jedini koji nisu imali mogućnost dodatnih prihoda. Takođe ćemo povećati zdravstvenom i socijalnom sektoru, kao i vojsci i policiji. Nećemo da povećamo primanja upravi - objasnio je premijer.

On je obećao penzionerima, kojima je smanjena penzija za deset odsto i onima koji imaju penzije niže od 25.000 dinara, da će pre kraja godine videti značajno poboljšanje u svojim novčanicima.

Vučić je ukazao na dobre rezultate sprovedenih ekonomskih reformi, koje su smanjile budžetski deficit za 100 milijardi dinara u poređenju sa prvih šest meseci prošle godine.

Na osnovu tih rezultata Srbija je, prema njegovim rečima, među najboljima u Evropi, te je to i razlog što imamo poštovanje kod velikog broja zemalja.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.