Izvor: B92, 13.Jun.2009, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uspešna klinika Miodraga Stojkovića

Leskovac -- Za godinu dana, postoji klinika Miodraga Stojkovića u Leskovcu, rođeno je desetak beba, a još oko 40 parova čeka prinovu.

Klinika dr Miodraga Stojkovića u Leskovcu radi vrlo uspešno. Metodom veštačke oplodnje koja je obavljena na klinici Miodraga Stojkovića u Leskovcu rođena je i prva beba iz ovog grada. Poznati genetičar Miodrag Stojković otvorio je kliniku u rodnom Leskovcu prošle godine i do sada je urađeno oko 200 vantelesnih oplodnji, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a u 40 odsto slučajeva parovi čekaju prinovu.

Za rad u laboratoriji zadužena je supruga doktora Stojkovića, genetičarka Petra Stojković, koja kaže da je za nju najveća radost kada vidi srećne roditelje i zdravu bebu.

"Ovde radim u laboratoriji i ginekološki posao. Uzimam jajne ćelije, u laboratoriji se radi spajanje i ja pokušavam da dobijem najbolje embrione. U Španiji sam radila zajedno sa mojim mužem na univerzitetu, on je tamo zamenik direktora, a ja sam radila samo u laboratoriji”, kaže ona.

Na prvi pregled pacijentkinje čekaju najvise dvadeset dana.

Parovi dolaze iz cele Srbije, pa i iz zemalja iz okruženja. Tokom jednog dana, na klinici se obave najviše dve vantelesne oplodnje.

Prednost ove klinike je što se za postupak vantelesne oplodnje ne obavlja selekcija pacijenata.

Najstarija žena ima 43, a najmlađa 24 godine. Stručnjaci upozoravaju da je u poslednje vreme i muški sterilitet u porastu.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.