Parovi nas vode u duhovnu propast

Izvor: Vesti-online.com, 13.Apr.2015, 11:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Parovi" nas vode u duhovnu propast"

Srbija počinje da liči na rijaliti a čini se da Parovi, obilati bludom, govore o stanju u zemlji. Boško Obradović, jdan od lidera Pokreta Dveri govori o duhovnoj propasti koju parovi simbolišu.

- Vlast koja dozvoljava da glavni program budu Farma, Veliki brat, Menjam ženu, Trenutak istine i Parovi vodi nas u duhovnu i moralnu propast. Jedino razumna odluka bila bi zabrana pomenutih bestidnih sadržaja >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i strogo oporezivanje šoua koji bi mogli da se emituju samo posle ponoći, dok bi u udarne termine došli kulturno-istorijski, dečji i porodični programi.

Kako biste ocenili stanje u obrazovanju i kulturi?

- Katastrofalno! Štrajk prosvetara traje četiri meseca, a nisu im oduzete samo plate, već i dostojanstvo i autoritet. Ćirilica je postala manjinsko pismo, Narodni muzej je zatvoren godinama, SANU ćuti o ključnim nacionalnim i državnim pitanjima, a vlast bi da nam promeni svest i identitet. Nema druge nego da se pobunimo i stanemo u zaštitu svog jezika i pisma, a prosveti i kulturi vratimo nacionalni i vaspitni karakter. Očuvanje duhovnog i nacionalnog identiteta je uslov našeg opstanka u 21. veku.

 Da li je ovakva Srbija zaboravila na istoriju i tradiciju?

- Ne bih poistovetio Srbiju i vlast. Ova vlast nije kako dolikuje obeležila vek od Prvog i Drugog balkanskog rata i Prvog svetskog rata, zaboravila je 900 godina od rođenja Stefana Nemanje i dva veka od rođenja Njegoša. Beže od istorije i tradicije, jer rade suprotno našim precima i izdaju Kosmet. Ukinuli su Ministarstvo za saradnju sa Srbima u regionu i rasejanju... Bolje je da menjamo vlast nego veru, istoriju i tradiciju.

Može li društvena atmosfera da dovede do odliva ljudi iz zemlje?

- Mladi, posebno visokoobrazovani, odavno odlaze i to je nova tragična seoba Srba. Školujemo vrhunske stručnjake za Zapad, dok otadžbina trpi vladavinu lažnih diplomaca. Ostao sam ovde sa mnogim prijateljima i saborcima iz Dveri, da bismo dokazali da je Srbija najlepše mesto za život i da možemo da se izborimo sa onima koji nas četvrt veka rasprodaju i kradu. Iza golgote uvek ide vaskrsenje. Tražimo pomoć rasejanja da zajednički zaustavimo ovaj put u propast i Srbiji vratimo stari sjaj.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.