‘Parovi’ dospeli i u francuski Vanity Fair

Izvor: Tracara.com, 26.Jul.2016, 13:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

‘Parovi’ dospeli i u francuski Vanity Fair

Dosad je najskandalozniji srpski rijaliti Parovi nekoliko puta završio u svetskim medijima, ali niko nije mogao ni da sanja da će tekst o njima objaviti i prestižni francuski Vanity Fair.  U tekstu se Parovi opisuju kao najveći šund koji je svet ikada video, a Francuzi paradoks vide u tome što iza svega stoji Milomir Marić, jedan od najprominentnijih intelektualaca u zemlji. I novinarka Vanity Faira je, poput Britanaca, šokirana scenom u kojoj muž zlostavlja svoju suprugu, dok >> Pročitaj celu vest na sajtu Tracara.com << ostali učesnici rijalitija ne reaguju na prizore nasilja, nego nastavljaju sa svojim dnevnim aktivnostima, kao da se ništa ne događa. “Živimo u 2016. godini, a u Srbiji se ovakve scene emituju u uživo programu”, stoji, između ostalog, u tekstu. Parovi se opisuju kao šou koji je opčinio celu Srbiju, koja svakodnevno i do 18 sati dnevno gleda dogodovštine propalih zvezda koje bi da povrate stari sjaj, prostitutke želje slave, osuđivane kriminalce, dilere droge i ratne zločince, među kojima izdvajaju i Vojislava Šešelja. Posebno se osvrću na Željka Stojanovića, budući da je francuskoj javnosti poznat iz dva tamošnja rijalitija, za kog navode da je pobegao iz rijalitija nakon što je omalovažavan, ponižavan, prebijan i zatvaran u izolaciju. Vanity Fair, naravno, daje osvrt i na modu koja je zastupljena u rijalitiju, ali nemaju nimalo lepe reči za (mahom starije) muškarce koji nose majice, trenerke i papuče, dok piju pivo, i puštaju da ih zavedu (mahom mlađe) devojke, o čijem stilu i sami možete da pretpostavite šta su napisali. Jedan od najupečatljivijih delova teksta se odnosi na citiranje jednog korisnika Reddita koji objašnjava fenomen Parova u zemlji u kojoj odgovara da se skrene pažnja sa aktuelne političke situacije, odnosno, kako stoji u tekstu blage diktature Aleksandra Pedera Vučića. Marić se naziva najuspešnijim magom 21. veka jer je uspeo da baci prašinu u oči najvećem broju ljudi koji, umesto da glasaju i menjaju vlast, provodi dane uz TV. Ipak, u zaključku teksta se navodi da nisu baš svi u Srbiji pali pod uticaj Marića i Parova, kao i da je svojevremeno bila potpisana peticija u kojoj je oko 100.000 bilo za to da se ukinu rijalitiji.

Nastavak na Tracara.com...






Povezane vesti

MON DIEU! Francuski Vog o "Parovima": Najveći treš-rijaliti na svetu u režiji "velikog srpskog intelektualca"

Izvor: Blic, 26.Jul.2016

Oni su užasni, prljavi, besramni i fasciniraju čitavu Srbiju! Tvorac nepodnošljivog treš rijalitija je Milomir Marić, niko drugi do jedan od najistaknutijih intelektualaca u zemlji...Ovako u uvodnim redovima svoje analize domaćeg rijaliti-šoua “Parovi” piše Konstans Dovernj, nonivarka istaknutog...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Tracara.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Tracara.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.