Šulc: SDP Nemačke snažno podržava gej brakove

Izvor: N1 televizija, 25.Jun.2017, 17:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šulc: SDP Nemačke snažno podržava gej brakove

Lider Socijaldemokratske partije Nemačke Martin Šulc založio se za bolju integraciju imigranata i obećao da njegova partija neće praviti postizborne koalicije ako deo dogovora ne bude i podrška gej brakovima u Nemačkoj.

Šulc je na kongresu SPD u Dortmundu obećao da će njegova stranka biti na vlasti posle izbora i oštro osudio delovanje desničarske populističke stranke Alternativa za Nemačku (AfD), navodi Asošiejted pres.

Šulc, koji će na parlamentarnim >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << izborima u septembru biti glavni rival nemačke kancelarke Angele Merkel, fokusirao se u govoru na socijalnu pravdu.

Ankete trenutno daju prednost konzervativcima Angele Merkel, dok podrška Šulcovim socijaldemokratama opada posle njenog naglog rasta ranije ove godine.

Obe partije nadaju se izbornom rezultatu koji će im omogućiti da izbegnu takozvanu "veliku koaliciju", u okviru koje te dve stranke trenutno vladaju Nemačkom.

Kongres SPD trebalo bi kasnije danas da usvoji novi program stranke, navodi AP.
Pogledaj vesti o: Parada ponosa

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

OBEĆAO BORBU ZA PRAVDU Šulc rekao da neće potpisivati sporazume osim ako ne podrže gej brakove

Izvor: Blic, 25.Jun.2017

Član Socijaldemokratske partije i glavni protivkandidat nemačke kancelarke Angele Merkel na predstojećim izborima Martin Šulc obećao je danas da će tu stranku dovesti na vlast na izborima u septembru...On je, govoreći na kongresu stranke održanom u Dortmundu, osudio stranku AfD koja lobira za...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.