Malta: Homoseksualcima dato pravo da usvajaju decu

Izvor: Blic, 15.Apr.2014, 01:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Malta: Homoseksualcima dato pravo da usvajaju decu

Parlament Malte usvojio je zakon po kome će gej parovi moći da sklapaju građanske unije koje će imati ista prava kao homoseksualni brakovi, uključujući mogućnost da usvajaju decu.

Svi poslanici vladajuće Socijalističke partije glasali su večeras za usvajanje zakona. Nacionalistički opozicioni poslanici su bili uzdržani, uz obrazloženje da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << podržavaju civilne unije, ali da imaju rezerve prema usvajanju dece, navodi AP.

Katolička crkva na Malti se izjasnila protiv zakona.

Poznati biskup Čarls Šikluna, koji je ranije bio visoki zvaničnik u Vatikanu, rekao je da je zakon u nekim aspektima dobar, ali da se nije vodilo računa o interesima dece.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Homoseksualci na Malti mogu da usvajaju decu

Izvor: Telegraf.rs, 15.Apr.2014

Katolička crkva na Malti se izjasnila protiv usvajanja zakona jer smatra da se nije vodilo računa o interesima dece

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.