BRUKA Muzej zabranio pesmu Kvina jer je gej i satanistička

Izvor: Blic, 05.Maj.2015, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BRUKA Muzej zabranio pesmu "Kvina" jer je "gej i satanistička"

Muzej u Vrbasu zabranio je horu „Bački pevači“ da u sklopu manifestacije "10 dana muzeja od 10 do 10". izvede pesmu „Boemska rapsodija“ uz objašnjenje da je to satanistička pesma.

Rukovodstvo muzeja koji organizuje manifestaciju od 8. do 18. maja smatra da je hit legendarne grupe „Kvin“ neprikladan za tu manifestaciju i zato što „ubija muškost“, kao i zato što je tom pesmom pevač Fredi Merkjuri navodno priznao da je gej.

- Bila sam neprijatno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << iznenađena na sastanku kada se povela priča o ovoj pesmi. Nisu svi bili protiv, ali oni koji jesu govorili su da je ovo pesma koja je satanistička, kojom je frontmen ove grupe priznao da je gej, kao i da ubija muškost. Naravno da se nisam složila sa njima i napravili smo kompromis, a to je da pesmu izvedemo 17. maja, ali u trenutku kada se smenjuje program, između dva nastupa - kaže za „Blic“ Jelena Aleksić, dirigent i osnivač hora koji će zvaničan nastup imati istog dana, kada će izvoditi pesme iz Prvog i Drugog svetskog rata.

Rihard Hengl, direktor Kulturnog centra Vrbasa, u sklopu kojeg posluje muzej, kaže da nije bio na sastanku, ali da je čuo da je bilo komentara u vezi sa ovom pesmom.

- Verovatno je bila u pitanju šala - kaže Hengl za „Blic“.

Rok kritičari prvi put čuju da se ova pesma čak i u šali vezuje za satanizam.

- Poznavajući biografiju frontmena grupe Fredija Merkjurija, siguran sam da se on nikada nije bavio takvim stvarima. Često ljudi određene hitove vezuju za satanizam, ali u 90 odsto slučajeva u pitanju je samo marketing - kaže za „Blic“

Petar Janjatović.

Inače, u hitu „Boemska rapsodija“ spominje se Belzebub, koji je u Bibliji označen kao demon i jedan od sedam prinčeva pakla.
Pogledaj vesti o: Parada ponosa

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.