Vonder Voman ambasadorka UN

Izvor: Radio 021, 21.Okt.2016, 22:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vonder Voman ambasadorka UN

Ujedinjene nacije imenovale su večeras lik iz američkih stripova Vonder Voman za promovisanje ženskih prava, uprkos kritikama feminističkih organizacija i dela osoblja UN-a.

Vonder Voman će tokom godinu dana koristiti svoje "super moći" u kampanji UN za emancipaciju žena i devojčica.

Lik je imenovan kao počasni ambasador UN u prisustvu glumice Linde Karter koja je na televiziji glumila Vonder Voman. Generalni sekretar UN Ban Ki Mun koji je inicirao taj projekat >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << nije prisustvovao ceremoniji imenovanja.

Izvori bliski UN javili su da je oko 350 zaposlenih u toj svetskoj organizaciji potpisalo peticiju tražeći od generalnog sekretara da odustane od te inicijative.

Vonder Voman (Wonder Woman Čudo od žene) je fiktivni lik superheroine koji se prvi put pojavljuje u decembru 1941. na stripu. Junakinja je obdarena nadljudskom snagom, super-brzinom, super-izdržljivošću i mogućnošću letenja.

Na televiziji se pojavljuje 70-ih godina.

Autor: agencije

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.