Vojvodina protiv Ružomberoka na startu kvalifikacija za Ligu Evrope, Leh mogući

Izvor: Radio 021, 19.Jun.2017, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojvodina protiv Ružomberoka na startu kvalifikacija za Ligu Evrope, Leh mogući

Fudbaleri Vojvodine startovaće u kvalifikacijama za Ligu Evrope utakmicom protiv Ružomberoka iz Slovačke.

Prvi meč na programu je 29. juna u Novom Sadu, a revanš 6. jula u Slovačkoj.

Novosađani nikada nisu igrali protiv Ružemberoka, a poslednji put su se sa nekim predstavnikom iz Slovačke sastali 2014. godine, kada su već u 1. kolu kvalifikacija za LE ispali od Trenčina.

Ružomberok je gradić u severnoj Slovačkoj sa oko 45.000 stanovnika, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << a istoimeni klub je osnovan 1906. godine i igra na stadionu kapaciteta oko 5.000 mesta. Prošle sezone je šampionat Slovačke završio na trećem mestu, a najveći uspeh zabeležio je 2006. godine kada je osvojio titulu šampiona države i nacionalni kup.

Podsetimo, prošlog leta Novosađani su u prva tri kola eliminisali Bokelj, Konah’s ki i Dinamo iz Minska, ali su u odlučujućem susretu za grupnu fazu Lige Evrope ispali od ekipe AZ iz Alkmara. Slično je bilo i sezonu ranije, kada ih je u odlučujućem susretu za plasman u grupnu fazu LE eliminisala Viktorija iz Plzena.

Ukoliko prođu u 2. kolo, crveno-bele sa Karađorđa očekuje bolji iz duela između Krusaudersa iz Severne Irske i letonske Liepaje. Prvi meč Vojvodina bi igrala 13. jula u gostima, dok bi revanš bio 20. jula u Novom Sadu.

Dobar žreb za Zvezdu, težak posao za Mladost

Crvena zvezda je na današnjem žrebu u Nionu za protivnika u 1.  kolu dobila Florijanu sa Malte, dok će se Mladost iz Lučana sastati sa Interom iz Azerbejdžana.

I Zvezda i Mladost će u prvom duelu biti domaćini.

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VOŠINA ‘EVROPSKA GOLGOTA’: Predstavljamo Bran, vicešampiona Norveške ‘u kabanicama’

Izvor: HotSport.rs, 19.Jun.2017

Težak posao očekuje Novosađane u Evropi ove sezone.. Ukoliko prođe Ružomberok u prvom kolu, Vojvodina će u drugom igrati protiv Brana.. Klub koji je pre tri godine u svetsku žižu, pa i našu, srpsku, dospeo zbog interesantnih dresova, ali ono što rade u ovom klubu je daleko od šale. Zbog loših...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.