VIDEO: Film Fantastične zveri i gde ih naći od 17. novembra u bioskopima

Izvor: Radio 021, 02.Okt.2016, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Film "Fantastične zveri i gde ih naći" od 17. novembra u bioskopima

Film "Fantastične zveri i gde ih naći", snimljen prema romanu Dž.K. Rouling, u režiji Dejvida Jejtsa, stiže u domaće bioskope 17. novembra, najavio je distributer "Blitz Film".

Fantastična stvorenja čine šarolik i važan deo čarobnjačkog sveta u seriji romana o Hariju Poteru Dž.K. Rouling.

Kroz prvih šest knjiga, Hari i njegovi prijatelji u svojim avanturama, ali i tokom predavanja iz predmeta "Čini za magična stvorenja" susreli mnoga od tih bića. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

Rouling je takođe napisala delo "Fantastične zveri i gde ih naći", koje je pripisala imaginarnom magizoologu Njutu Skamanderu, vodič kroz magične zveri koje su spomenute tokom serije. Mnoga od tih legendarnih stvorenja izvučena su iz kultura raznih naroda, uključujući grčku i egipatsku mitologiju te britanski i skandinavski folklor.

Radnja se događa 70 godina pre nego što je saga o Hari Poteru započela. Naziv novog serijala ujedno je naziv knjige koju je Hari čitao pre odlaska u Hogvorts, a koja je obavezna literatura svakog čarobnjaka.

Skoro u svakom čarobnjačkom domu u zemlji stisnuta između debelih tomova magijskih priručnika nalazi se i primerak "Fantastičnih zveri i gde ih naći" u kojoj svako može da sazna gde žive Quintapodi (Petonošci), šta jedu Puffleskeini (Jastučarke) i zašto nije dobro ostavljati mleko za Knarlove.

U filmu igraju Edi Redmejn, Ezra Miler, Kolin Farel, Ron Perlman i drugi.



Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.