Uskoro stižu e-vojska, e-vrtići i e-opravdanja za učenike

Izvor: Radio 021, 23.Nov.2016, 14:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro stižu e-vojska, e-vrtići i e-opravdanja za učenike

Direkcija za elektronsku upravu Srbije sprema više od sedam servisa za građane Srbije.

U planu je da osim postojeća dva, e-bebe i servisa za zamenu zdravstvenih knjižica, građani dobiju i e-vojsku, e-vrtiće, servis za plaćanje poreza na imovinu, za registraciju vozila, za auto-škole, i možda već sledeće godine e-opravdanje.

Ovo poslednje, kako je najavio direktor Direkcije Dušan Stojanović, pravdaće izostanak deteta iz škole, odnosno, to će biti najava >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << roditelja da dete neće doći u školu.

On je rekao da je Švedska već uvela ovaj servis i da će naše Ministarstvo raditi na tome da se servis usvoji kod nas.

"Servis ima perspektivu, ali o tome još nismo konrektno razgovarali, još nisam ubedio šeficu (ministarku Anu Brnabić)", našalio se Stojanović.

On ističe da deca neće moći da pristupe tom servisu tako da su sprečene eventualne zloupotrebe.

Autor: B92
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Roditelji u Srbiji će uskoro moći preko interneta da pravdaju deci časove! Unapred

Izvor: Telegraf.rs, 23.Nov.2016

Direkcija za elektronsku upravu Srbije sprema više od sedam servisa za građane Srbije, a u planu je da osim postojeća dva, e- bebe i servisa za zamenu zdravstvenih knjižica, oni dobiju i e-vojsku, e-vrtiće, servis za plaćanje poreza na imovinu, za registraciju vozila, za auto-škole, i možda već...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.