Ulaze u kuću kroz prozor

Izvor: B92, 02.Feb.2011, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ulaze u kuću kroz prozor

Novi Sad -- Pojedinim meštanima naselja Kisač u blizini Novog Sada bašte i podrumi poplavljeni, jer to naselje nema izgrađenu kanalizaciju.

Postojeći seoski kanali su u pojedinim delovima veoma plitki, a odvod vode iz sela je otežan.

U mesnoj zajednici kažu da bi problem bar delimično mogao da se reši ove godine. Pojedini žitelji Kisača prinuđeni su da u svoje kuće ulaze preko prozora, zbog problema sa atmosferskim i podzemnim vodama, koja se zadržava u baštama, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << podrumima i ulicama.

U mesnoj zajednici kao jedan od uzroka problema navode ispust ispod pruge, za koji kažu da je suviše visok da bi voda mogla da otiče iz sela.

Ovaj problem bi, navodno, trebalo da bude rešen tokom godine. Predviđeno je i rešavanje problema vode po baštama, a u planu je i izgradnja kolektora otpadnih voda, najavila je Ana Voznar, predsednica MZ Kisač.

U mesnoj zajednici kažu i da su od gradskih struktura dobili informacije da bi prvi radovi mogli početi ubrzo, čim to dozvole vremenski uslovi.

Neizvesno je, međutim, da li će ti radovi rešiti problem voda u svima delovima Kisača, pa tako i da li će meštani tog naselja uspeti da sačuvaju kuće koje ubrzano propadaju zbog konstantne vlage.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kuće padaju kao kule od karata

Izvor: Politika, 02.Feb.2011

U kikindskoj opštini za sada ne nalaze rešenje kako se izboriti sa podzemnim vodama koje su samo prošle godine srušile oko stotinu kuća..Kikinda – Jutro je. Na jakom minusu zabeleli se krovovi, drveće, staze i bašte. Iz odžaka beži sivkasti dim. Tišina. Na ulicama Bašaida, jednog od devet...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.