Tužila KFC za 20 miliona dolara jer u porciji ima malo piletine

Izvor: Radio 021, 25.Okt.2016, 22:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužila KFC za 20 miliona dolara jer u porciji ima malo piletine

Američki lanac restorana brze hrane KFC suočava se s tužbom od 20 miliona dolara jer jedna mušterija tvrdi da njena posuda nije imala dovoljno piletine.

Ana Vurtzburger (64), penzionerka iz Hadsona, podnela je krajem prošlog meseca tužbu u kojoj navodi da reklama koju emituje KFC dovodi u zabludu potrošače. Ona tvrdi da je kupila porciju koja je u ponudi restorana, ali da se iznenadila jer je videla da je posuda popunjena samo do pola.

Penzionerka kaže da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u reklami prikazuje posuda prepuna piletine: "Vidi se kako se prosipa".

Kada je pozvala kompaniju i tražila da joj objasne ovu razliku, portparol joj je odgovorio da je cilj reklame da prikaže proizvod tako da ga gledaoci mogu videti. Ona međutim, piše u tužbi da je KFC "namerno obmanuo javnost reklamom na televiziji u kojoj se vidi prepuna kofa piletine, a znao je da zapravo prodaje samo 8 komada mesa".

U meniju KFC piše da u porciju od 20 dolara dolazi osam komada mesa. Međutim, u reklami piše da je to dovoljno za celu porodicu.

"Od toga ne može da se nahrani cela porodica. Ovo su mali komad", rekla je Vurtzburgerova.

Tužba je podneta sudu u Njujorku i njome se zahteva da kompanija plati 20 miliona dolara odštete. Iz KFC su rekli da su navedene tvrdnje besmislice.

Slična tužba podneta je i protiv Starbaksa jer je jedna mušterija tvrdila da kafeterija stavlja mnogo leda u "ledenu kafu".

Autor: B92

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.