Srbija od Exita profitirala 100 miliona evra

Izvor: Radio 021, 22.Maj.2015, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija od Exita profitirala 100 miliona evra

Srpska ekonomija je do sada od muzičkog festivala "Exit" inkasirala više od 100 miliona evra, a u narednoj deceniji generisaće još najmanje toliko, saopšteno je iz Exita.

Ujedno, godišnja zarada srpske turističke privrede od ovog muzičkog festivala procenjena je između 10 i 15 miliona evra, a ovi podaci se poklapaju i sa procenama Vlade Srbije, navodi se u izveštaju nezavisne konsultantske kuće Booz Allen Hamilton. Najnovije informacije kažu da je interes i za ovogodišnji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << festival izuzetno veliki, a očekuje se dolazak gostiju iz više od 60 država. Novosadski hotelijeri već trljaju ruke jer su za vreme Exita cene u hotelima dvostruko skuplje.

Exit je u proteklih pola godine predstavio Novi Sad i celu Srbiju kroz turističke sajmove i druge manifestacije u najvećim evropskim gradovima kao što su Berlin, Beč, Milano, Istanbul, Barselona, Prag, Budimpešta, Bukurešt, Kijev, Frankfurt, Pariz, Varšava, Bratislava, London i Moskva, kao i u svim zemljama regiona.

Kapije Petrovaradinske tvrđave otvoriće se 9. jula, kada će posetioci iz celog sveta proslaviti 15. rođendan Exita, sve do zatvaranja Dance Arene u jutarnjim časovima 13. jula.

Svoje nastupe potvrdili su Mötorhead, Manu Chao, Faithless, Hardwell, Emeli Sande, John Newman, Capital Cities, Clean Bandit, Tom Odell, Martin Garrix, Tale of Us, Adam Beyer, Ćris Liebing, Eagles of Death Metal, Fear Factory, Zomboy, Roni Size Reprazent, Napalm Death, Octave One, Duško Gojković, Hladno pivo, Eyesburn i više od 1.000 umetnika iz celog sveta.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.