Sajam konjarstva prvi put na Novosadskom sajmu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Sep.2010, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sajam konjarstva prvi put na Novosadskom sajmu

NOVI SAD -

Jesenja sezona priredbi na Novosadskom sajmu počeće 28. septembra otvaranjem 43. međunarodnog sajma lova, ribolova i sporta "Lorist", a prvi put u okviru te tradicionalne manifestacije održaće se i međunarodni sajam konjarstva "Horsvil", najavili su danas organizatori.

"To će biti prvi sajam konjarstva u Srbiji, a do sada se prijavilo 108 izlagača iz desetak zemalja sa više od 200 konja različitih rasa", istakla je na konferenciji za novinare direktorka >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Direkcije za marketing i odnose s javnošću Marijeta Lazor.

Na sajmu konjarstva, koji će trajati od 1. do 3. oktobra, a otvoriće ga ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Saša Dragin, učestvovaće odgajivači konja, ergele, konjički klubovi i udruženja, proizvođači i prodavci opreme i pribora, farmaceuteskih proizvoda i resorne institucije, a sem svečanog defilea po ulicama Novog Sada predviđena je i aukcija raznih konja, takođe jedinstva u našoj zemlji.

Početak bogate sajamske jeseni, uz "Lorist", koji će otvoriti potpredsednik Vlade Vojvodine Ištvan Pastor, uz učešće više od 300 izlagača iz Srbije, zemalja regiona i država članica Evropske unije, upotpuniće i 43. međunarodni sajam turizma, od 28. septembra do 1. oktobra, kao i izložbe hortikulture, ekologije, opreme za ugostiteljstvo i hrane.

Prema rečima direktorke "Lorista" Imelde Monarov-Čuljak strateški partner sajma turizma biće Bugarska, koja će potencijalnim gostima iz Srbije i čitavog regiona predstaviti svoju crnomorsku obalu, zimske centre, banje i gradove.

Sajam lova, ribolova i sporta trajaće do 3. oktobra, kapije će biti otvorene od devet do 19 sati, a ulaznice će stajati 150 (kolektivne) i 250 dinara, s tom da je za decu do sedam godina ulaz besplatan.

Do kraja godina na Novosadskom sajmu će biti održano još 13 izložbi u osam termina.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

IZLOŽBA PASA SVIH RASA U NOVOM SADU

Izvor: Kurir, 24.Sep.2010

NOVI SAD - Međunarodna izložba pasa svih rasa CACIB "Novi Sad 2010" održaće se u subotu, 25. septembra, na Novosadskom sajmu, najavio je Kinološki savez Vojvodine...Organizatori, koji očekuju učešće 500 pasa svih 10 FCI grupa, za njihovo ocenjivanje su angažovali 12 eminentnih stranih i domaćih...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.