Sa tabletama za spavanje oprezno

Izvor: Radio 021, 22.Mar.2017, 23:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sa tabletama za spavanje oprezno

Bez obzira na njihovo efikasno delovanje u razbijanju strahova i uvođenju u san, tablete za spavanje dvostruko više povećavaju rizik od nastanka demencije u starijem dobu.

Pilule "za lilule" mogu biti i uzročnici nastanka panike, problema sa pamćenjem, pa čak i preuranjene smrti, tvrde stručnjaci sa univerziteta Harvard i Bordo, nakon obavljenih istraživanja.

Uneti benzodiazepini menjaju način na koji nervi prenose poruke mozgu i deluju umirujuće. Oni, zapravo, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << utiču na rad neurotransmitera koji su zaduženi za raspoloženje, dovodeći pritom i do pojave demencije. Iz britanskog udruženja za obolele od Alchajmerove bolesti ističu da su i prethodna istraživanja pokazivala da lekovi za nesanicu i anksioznost mogu da dovedu do demencije, ali je svakako potrebno još ispitivanja da bi se odgonetnulo zašto se tako nešto dešava.

Autor: Novosti

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Oprezno sa pilulama za spavanje

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Mar.2017, 18:19

Bez obzira na njihovo efikasno delovanje u razbijanju strahova i uvođenju u san, tablete za spavanje dvostruko više povećavaju rizik od nastanka demencije u starijem dobu...Pilule "za lilule" mogu biti i uzročnici nastanka panike, problema sa pamćenjem, pa čak i preuranjene smrti, tvrde stručnjaci...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.