Protest u Savamali, sprečeno prinudno iseljenje poslednje kuće

Izvor: Radio 021, 26.Avg.2016, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest u Savamali, sprečeno prinudno iseljenje "poslednje kuće"

Nekoliko desetina građana okupilo se u naselju Bara Venecija kako bi sprečili prinudno iseljavanje porodice Timotijević iz kuće u kojoj žive 27 godina.

Objekat u Savamali predviđen je za rušenje zbog izgradnje "Beograda na vodi". Međutim, nadležni za iseljavanje se nisu pojavili.

Ivan Timotijević, stanar kuće na adresi Bara Venecija 55, rekao je da u kući koju je dobio na korišćenje i čuvanje od preduzeća "Iskra" u kome je radio, živi 27 godina i da od >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << suda čeka da se utvrdi vlasništvo, jer je sada ispalo da je kuća vlasništvo Železnica Srbije, odnosno države.

"Čekamo odluku suda, suđenje je zakazano za septembar i nije mi jasno zbog čega se ne sačeka presuda i ne vidi šta će sud da kaže", rekao je Timotijević i dodao da niko u "Iskri" nije znao da kuća pripada Železnici, te da ju je Železnica volšebno prisvojila.

Timotijevići žive u jedinij preostaloj kući u Bari Venecija, koja se nalazi na biciklističkoj obilaznici, na 600 metara od tramvajskog mosta na putu ka Adi Ciganliji. Protest je organizovala inicijativa "Ne da(vi)mo Beograd".

Autor: 021

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.