Predlog Statuta Vojvodine povučen iz skupštinske procedure

Izvor: Kurir, 11.Nov.2009, 03:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predlog Statuta Vojvodine povučen iz skupštinske procedure

BEOGRAD - Tek što je posle dosta halabuke usvojen u vojvođanskom parlamentu, Predlog Statuta povučen je juče iz procedure u Skupštini Srbije, na zahtev predsednika Skupštine AP Vojvodine Šandora Egerešija! Razlog za to je u članu 10. ovog dokumenta, u kome je prvi stav kontradiktoran sa četvrtim. U prvom se Novi Sad navodi kao glavni grad, a u četvrtom kao glavni administrativni centar.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Status postao lapsus

Izvor: Večernje novosti, 10.Nov.2009, 21:15

Zbog nedoumica oko tretiranja Novog Sada, vojvođanski akt u utorak povučen iz skupštinske procedure. LSV traži da ostane formulacija "glavni grad", a SPS je za "administrativni centar"

Nastavak na Večernje novosti...

Svađa u vlasti zbog Novog Sada

Izvor: Press, 10.Nov.2009

Statut Vojvodine povučen iz Skupštine jer u njemu ponovo piše da je Novi Sad glavni grad. Vlast tvrdi da je u pitanju greška, LSV ne da nikakve izmene ..Predlog statuta Vojvodine povučen je iz parlamentarne procedure na zahtev predsednika vojvođanske...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.