Po peti put zaustavljena nabavka, pacijenti i dalje čekaju

Izvor: Radio 021, 04.Maj.2015, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Po peti put zaustavljena nabavka, pacijenti i dalje čekaju

Javna nabavka linearnih akceleratora i prateće opreme za Kamenicu 2 zaustavljena je po peti put.

U sredu, 29. aprila, Uprava za kapitalna ulaganja, koja sprovodi nabavku, zbog podnetih zahteva za zaštitu prava od strane dva zainteresovana ponuđača obustavila je proces pre ranije datog roka za ponude - 6. maj, kada je trebalo da budu otvorene ponude.

Ovog puta su žalbe uložili firma Siemens (koja učestvuje sa svojim aparatima) i konsultantska firma za oblast javnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << nabavki Intellect BCM iz Beograda, koja je podnela zahtev po ovlašćenju farmaceutske firme Medimpex iz Vogošće, Bosna i Hercegovina.

Procedura nalaže da komisija formirana usklopu Uprave za kapitalna ulaganja u roku od pet dana sagleda podnete zahteve, te donese odluku o njihovoj opravdanosti. Ukoliko su žalbe opravdane i rešenja primenjiva, nabavka se nastavlja u novoformiranom roku, a ukoliko ih komisija odbije kao neopravdane, postupak se prenosi na Republičku komisiju za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki.

Uskoro će biti poznato i zbog čega su zainteresovane strane uložile žalbe.

Podsetimo da je u aprilu ponuđač Max team iz Beograda poslao zahtev za zaštitu prava i tražio izmenu tehničke dokumentacije, a komisija pri Upravi za kapitalna ulaganja usvojila je zahtev, promenila specifikaciju i nastavila nabavku. Pre ovog slučaja je nabavka još tri puta zaustavljana, što je opoziciju u vojvođanskom parlamentu navelo da posumnja u zakonitost i interese sprovođenja javne nabavke preko potrebnih aparata za zračenje, koje čekaju pacijenti širom Vojvodine.

Kako za 021 kažu iz Uprave za kapitalna ulaganja, cilj je da se nabavka aparata završi do kraja ove godine. (Gorica Nikolin - Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli )

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.