Ostavka Sande Rašković Ivić na mesto predsednice DSS-a

Izvor: Radio 021, 29.Jul.2016, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ostavka Sande Rašković Ivić na mesto predsednice DSS-a

Sanda Rašković Ivić podnela je danas ostavku na mesto predsednice Demokratske stranke Srbije.

Kako je rekla novinarima u Skupštini Srbije, ostavku je podnela zbog načelnog neslaganja oko formiranja lokalnih koalicija, naročito u centralnim beogradskim opštinama u kojima je koalicija napravljena sa Srpskom naprednom strankom (SNS). Ona je dodala da ostaje u DSS i da će i dalje biti poslanica, ali da DSS na skupštini stranke mora da odluči kojim putem želi da ide.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />"Da bismo bili prava demokratska stranka neophodno je da se raspiše skupština stranke na kojoj će se raspravljati o programu i rukovodstvu", rekla je Rašković Ivić. Ona je kazala i da će skupština stranke biti zakazana za jesen, jer ne namerava "da šest meseci bude predsednica DSS u tehničkom mandatu".

Upitana da li će biti kandidat za predsednika stranke, rekla je: "Videćemo".

Rašković Ivić je kazala i da ona ostaje na strani grupe u DSS-u koja se protivi koalicijama sa SNS, da se tome protivila i kada je formirana vlast u beogradskim opštinama Voždovac i Vračar, ali da je preglasana.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.