Obeležen Dan oslobođenja Novog Sada, uručena gradska priznanja

Izvor: 24sata, 23.Okt.2014, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obeležen Dan oslobođenja Novog Sada, uručena gradska priznanja

Grad Novi Sad je danas bogatim programom obeležio 70 godina od oslobođenja Novog Sada i pobede nad fašizmom.

Tim povodom, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i predsednik Skupštine Grada Novog Sada prof. dr Siniša Sević zajedno sa delegacijom Vojske RS, Gradskog odbora SUBNOR i Rezervnim vojnim starešinama položili su vence na Spomen groblju na Gradskom groblju i na spomenik Novosadskom partizanskom odredu na Čeneju.

U Svečanoj sali Gradske kuće uručene >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << su Oktobarske nagrade i Novembarske povelje Grada Novog Sada za 2014. godinu.

Dobitnici Oktobarske nagrade grada Novog Sada su "Matica Srpska" i Dragana Ćorić iz Udruženja „Roditelj“, a Novembarske povelje profesor Ekonomskog fakulteta u Subotici Branko Balj i Rukometni klub "Vojvodina". "Matica Srpska" nagradu je dobila kao najstarija kulturna ustanova u Srbiji, koja ove godine obeležava 150 godina od preseljenja iz Budimpešte u Novi Sad.

Dragana Ćorić jedan je od osnivača Udruženja „Roditelj“ i podnela je i niz inicijativa za izmene zakona, kao i akcione planove za bezbednost dece, a trenutno radi na Akcionom planu za bezbednost učenika u školama.

Profesor Branko Balj nagradu je dobio za ukupan naučni, intelektualni i javni angažman na Novosadskom univerzitetu, dok je Rukometni klub "Vojvodina" ove godine osvojio treću titulu državnog prvaka Srbije.

Nastavak na 24sata...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.