Novi napad u Nemačkoj: Prolaznike napao mačetom

Izvor: Radio 021, 24.Jul.2016, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi napad u Nemačkoj: Prolaznike napao mačetom

Nemačka policija saopštila je da nema dokaza da je napad mačetom, koji je na jugu zemlje izveo sirijski izbeglica, teroristički napad.

Jedna žena je ubijena, a dve osobe su povređene, u novom napadu u Nemačkoj, kada je muškarac napao prolaznike mačetom. Incident se dogodio u gradu Rojtlingen u blizini Štutgarta.

Nemačka policija saopštila je da je napadač identifikovan kao tražilac azila iz Sirije. Navedeno je da je ovaj dvadesetjednogodišnjak od ranije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << poznat policiji.

Potvrđeno je da je napadač uhapšen, a motiv napada još nije poznat.

"U ovoj fazi istrage ništa ne ukazuje na teroristički napad", saopštila je policija. Navode da se napadač raspravljao sa ženom koju je ubio, a potom je ranio drugu ženu i jednog muškarca.

Da podsetimo, u napadu koji se dogodio pre dva dana u Minhenu, osamnaestogodišnji Nemac iranskog porekla ubio je devet osoba, a ranio više od 20, kada je pucao ispred šoping centra "Olimpija". On je zatim izvršio samoubistvo.

Pre nešto manje od nedelju dana, još jedan tinejdžer ranio je u Nemačkoj oko 20 osoba kada ih je sekirom napao u vozu.

Autor: agencije

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.