Nagrada za kratki animirani film Klackalica

Izvor: Radio 021, 04.Maj.2015, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrada za kratki animirani film "Klackalica"

Kratki animirani film "Klackalica", nastao na Izbinoj radionici animiranog filma, "Izbanimaonica", osvojio je nagradu za najbolji animirani film na Festivalu filma Jugoistočne Evrope "See a Paris".

"Izbanimaonicu" je Nezavisna umetnička asocijacija "Izba" realizovala tokom 2014. godine sa ciljem da edukuje mlade filmske stvaraoce o stop motion metodi animacije.

Radionicu je vodila docentkinja na Studijskom programu za animaciju i vizuelne efekte Akademije umetnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Mina Cvetinović, a učesnici radionice bili su studenti Univerziteta u Novom Sadu, kao i svi oni koji su želeli da steknu nova znanja i veštine u ovoj oblasti animacije.

"Izbanimaonica" je realizovana uz finansijsku pomoć Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i javno informisanje.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.