Kampanja LSV-a za lustraciju

Izvor: B92, 25.Okt.2010, 20:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kampanja LSV-a za lustraciju

Novi Sad -- LSV pokrenula kampanju "Podvuci liniju", u nameri da zaživi Zakon o odgovornosti za kršenje ljudskih prava, poznatiji u javnosti kao zakon o lustraciji.

Tom kampanjom će biti obuhvaćene ulične akcije, konferencije i tribine na kojima će aktivisti LSV-a informisati građane o suštini i značaju lustracije.

Pri tom će biti ukazano i na posledice nesprovođenja lustracije u Srbiji.

Lustracija nije revanšizam, preki sud ni osveta nego je instrument >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pravde i "podrazumeva da ljudi koji su u nekom periodu kršili ljudska prava, odgovaraju za to", rekla je portparolka LSV-a i poslanica u Skupštini Srbije Aleksandra Jerkov na konferenciji za novinare.

"Mi nismo spremni da, zbog toga što su neki potpisali istorijsko pomirenje između dve stranke, zaboravimo na to šta su pojedinci iz Socijalističke partije Srbije radili ovom narodu, ovoj državi i našim građanima", istakla je ona.

Jerkov je dodala da će ta stranka idućeg meseca i zvanično uputiti u proceduru Predlog zakona za izmenu i dopunu zakona o lustraciji, kojim će biti zatraženo produženje važenja zakona o lustraciji na 20 godina, umesto 10 kako je bilo predviđeno kada je donet 2003. godine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LSV hoće pravdu u vidu lustracije

Izvor: Vesti-online.com, 25.Okt.2010

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) pokrenula je kampanju "Podvuci liniju" čiji je smisao da zaživi Zakon o odgovornosti za kršenje ljudskih prava, poznatiji kao zakon o lustraciji, rekla je poslanik LSV-a u Skupštini Srbije Aleksandra Jerkov..."Lustracija nije revanšizam, preki sud ni osveta...

Nastavak na Vesti-online.com...

LSV traži primenu Zakona o lustraciji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Okt.2010, 16:21

SUBOTICA -..Liga socijaldemokrata vojvodine otpočela je novu kampanju kojom se insistira na konačnoj primeni Zakona o lustraciji, iako je on donet još 2003. godine, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare Gradskog odbora u Subotici...U Ligi kažu da primene ovog zakona ne bi ugrozile lokalnu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.