LSV hoće pravdu u vidu lustracije

Izvor: Vesti-online.com, 25.Okt.2010, 23:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LSV hoće pravdu u vidu lustracije

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) pokrenula je kampanju "Podvuci liniju" čiji je smisao da zaživi Zakon o odgovornosti za kršenje ljudskih prava, poznatiji kao zakon o lustraciji, rekla je poslanik LSV-a u Skupštini Srbije Aleksandra Jerkov.

"Lustracija nije revanšizam, preki sud ni osveta nego je instrument pravde i podrazumeva da ljudi koji su u nekom periodu kršili ljudska prava odgovaraju za to", rekla je Aleksandra Jerkov, koja je i portparolka LSV-a.

Ona >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je dodala da će kampanjom biti obuhvaće različite aktivnosti LSV-a.

"Kampanja podrazumeva ulične akcije, konferencije i tribine na kojima će aktivisti LSV-a informisati građane o suštini i značaju lustracije i posledicama njenog nesprovođenja u Srbiji", rekla je Aleksandra Jerkov na konferenciji za novinare.

Ona je najavila mogućnost da LSV sledećeg meseca uputi Skupštini Srbije svoj predlog izmena zakona o lustraciji.

Liga traži produženje važenja zakona o lustraciji na 20 godina, umesto deset, kako je to predviđeno kad je zakon donešen 2003. godine.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.