Vučić: Srpski avioprevoznik ove godine prvi put u plusu

Izvor: Press, 31.Jul.2014, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Srpski avioprevoznik ove godine prvi put u plusu

Vučić je, odgovarajući na pitanje predsednika Nove stranke Zorana Živkovića kad će država objaviti ugovor sa Etihadom, rekao da je JAT imao gubitke godinama, nijedne godine manji od 28 miliona evra, a da će ove godine prvi put biti u plusu i "dati državi novac".

Vučić je rekao i da je broj putnika u 2014. porastao za 70 odsto na 940.000, a ukupni prihodi za 21 odsto.

On je rekao da je uvedeno devet Erbasovih aviona u flotu, kao i da je naručeno još >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << deset Erbasovih aviona koji će biti pušteni u rad 2018. godine.


"To znači da će Er Srbija imati najnapredniju i najefikasniju flotu u regionu", rekao je Vučić.

Premijer je dodao i da je proširena mreža na 38 destinacija u svetu, povećana povezanost sa susednim zemljama tako da je Srbija postala regionalno čvoriste.

"Er Srbija radi sa čistim bilansom stanja", rekao je Vučić i dodao da Er Srbija doprinosti sa 1,5 odsto u BDP.
Pogledaj vesti o: Nova godina,   JAT

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.