Veliko ulaganje u zimsku opremu

Izvor: Press, 16.Nov.2010, 01:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veliko ulaganje u zimsku opremu

Zimska služba JKP "Beograd put" počela je da radi juče. Kupljena su 23 nova vozila, a u novu mehanizaciju za uklanjanje snega i održavanje ulica uloženo je više od 10 miliona evra! To preduzeće najavilo je i da će se ove zime pobrinuti za veći broj beogradskih ulica, zbog čega će zaposliti i nove vozače."Beograd put" je na jučerašnjoj smotri najavio da će ove godine prvi put da koriste kontejnere, koji tokom celog dana održavaju temperaturu >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << asfalta za ugradnju na ulicama.
- Tako ćemo moći i po najvećoj zimi da radimo najkvalitetniju sanaciju asfalta. Povećali smo "flotu" za još 23 nova vozila. Imamo hroničan nedostatak vozača u toku zimske službe tako da ćemo sezonski zaposliti novu radnu snagu - najavio je Milutin Štrbić, generalni direktor "Beograd puta".
Rukovodilac Zimske službe Željko Maravić je najavio da će ulice tokom ove zime u većoj meri posipati kalcijum-hloridom jer je ekološki opravdaniji, deluje na znatno nižim temperaturama i ima mnogo veće rezultate nego industrijska so. Radi racionalizacije i ekonomičnosti Zimske službe, biće postavljene meteorološke stanice na teritoriji celog grada.
"Beograd put" će ove sezone čistiti i posipati so na više od 2.200 kilometara ulica i puteva na teritoriji čitavog Beograda. To je za 300 kilometara više u odnosu na prethodnu godinu. Takođe, ove zime će se voditi računa o još 300 dodatnih ulica i čistiće se 143 stajališta javnog gradskog saobraćaja.
- Konstantno obnavljanje i povećanje voznog i mašinskog parka značajno poboljšava rad Zimske službe. Ako računamo kompletnu mehanizaciju, novu asfaltnu bazu, 13 novih valjaka, dva nova finišera i tako dalje, ukupno ulaganje značajno prevazilazi 10 miliona evra. Od toga je samo nešto manje od tri miliona uzeto kod banaka, ostalo je iz sredstava obezbeđenih sopstvenom akumulacijom - objasnio je Štrbić.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.