Umro Deda Mraz: Omiljeni lik iz novogodišnje reklame preminuo u 86. godini

Izvor: 24sata, 31.Okt.2014, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umro Deda Mraz: Omiljeni lik iz novogodišnje reklame preminuo u 86. godini

Džon Mur, popularni Deda Mraz iz Koka-Kolinih reklama koji je godinama pobuđivao božićno raspoloženje obožavatelja ovog reklamnog spota preminuo je u 86. godini.

Sahrana pozantog deke biće odrćana danas u Saseksu, gde je on nastupao u svom crvenom odelu i crnim čizmama, nebrojeno puta na raznim humanitarnim događajima.

Inače, kada nije glumio Deda Mraza, Mur je radio kao taksista i barmen.

Njegov zaštitni znak, bela brada i neodoljiv osmeh, inspirisali >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << su proizvođača sokova da pozajme njegov lik za reklamu.

Iz ove kompanije uputili su duboko saučešće povodom smrti omiljenog deke, njegovoj porodici.

U intervjuu koji je dao 2011. za "Financial Times" Mur je podelio savete kako da budete savršeni Deda Mraz.

- Jedna od najvažnijih stvari je da stvorite magičnu vezu sa detetom. Vi ste tu da budete magični i mistični. Morate da budete jedinstvo ljubavi i svega što je najbolje u ljudskoj prirodi.

Veliki broj njegovih obožavalaca podelilo je na društvenim mrežama poruke sećanja na omiljenog deku uz komentare da su oni stvorili lik Deda Mraza u svojoj glavi baš po njegovom izgledu.

- Bio sam ubeđen da je on pravi Deda Mraz - jedan je od komentara.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na 24sata...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Umro najpoznatiji Deda Mraz

Izvor: Vesti-online.com, 31.Okt.2014

Džon Mur, popularni Deda Mraz iz Koka-Kolinih reklama, koji je godinama budio praznično raspoloženje širom sveta preminuo je u 86. godini...Za mnogu decu to lice je bilo sninom za Deda Mraza.. ..Poznati deka biće sahranjen u Saseksu u Velikoj Britaniji, gde je nebrojeno puta nastupao na humanitarnim...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.