Predstavljen nov račun za struju (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 09.Jan.2014, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavljen nov račun za struju (VIDEO)

Novi računi za struju koji će biti pregledniji i na osnovu kojih će potrošači moći da uporede zaduženja, na kućne adrese biće dostavljeni sledećeg meseca ili u martu. Nišlije kažu da je to dobar potez Vlade ali da to neće rešiti njihove finansijske probleme.

Građani su do sada imali dosta zamerki, jer računi za struju nisu bili pregledni. Zbog toga je resorno ministarstvo osmislilo nove, na kojima se pregledno prikazane stavke i zaduženja.
Ministarka energetike, razvoja i zaštite životne sredine Zorana Mihajlović smatra da će novi računi biti dostavljeni u februaru ili martu. A obuhvataće zaduženje za mesec na koji se račun odnosi, prethodni dug i dug za RTV pretplatu, a biće prikazana i potrošnja po mesecima u prethodnoj godini.
„Račun se sastoji iz tri dela, na poleđini će biti obračun utrošene struje po tarifama i zonama, fiksne takse i nadoknade, kao i popusti koje domaćinstvo ima i specifikaciju duga za RTV pretplatu“, kaže Zorana Mihajlović ministarka energetike, razvoja i zaštite životne sredine.
Novi računi koji su rađeni po ugledu na račune zemalja Evropske unije i suseda, štampaće preduzeće EPS „Snabdevanje“.
Nadležni najavljuju da je novi izgled računa samo prvi korak i da se za godinu dana može očekivati još jednostavniji, kada će domaćinstva moći da biraju od koga će kupovati struju.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na NTV.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.