Oktobarski salon – pokazivanje moći

Izvor: BKTV News, 31.Okt.2014, 00:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oktobarski salon – pokazivanje moći

Beogradski odbor Nove stranke pridružio se inicijativi o poništenju odluke Skupštine Beograda da se Oktobarski salon održava svake druge godine.

„Iako je doneta (odluka) na osnovu ogromne većine glasova sadašnjeg saziva Skupštine grada, nedostaju joj svi elementi racionalnosti i odgovornosti donošenja odluka kroz demokratsku proceduru u atmosferi otvorenog dijaloga“, navodi se u saopštenju Nove stranke.
Kako su kazali, odluka je doneta bez prethodnog obaveštenja >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << i konsultovanja institucija kulture, a koje su uključene u organizaciju Oktobarskog salona.
„Utisak je Gradskog odbora Nove stranke da odluku karakterišu puki politički voluntarizam i bahato demonstriranje moći većine“, naveli su iz partije.
Kako su istakli, taj utisak dodatno pojačava i obrazloženje o razrešenju vršioca dužnosti Kulturnog centra Beograd Mie David.
„Poruka koja se ovakvim postupanjem aktuelne skupštinske većine šalje građanima Beograda ponovo se svodi na rudimentarno isticanje sopstvene sirove moći. U njoj se, međutim, kriju i uvreda, samouvreda, ali i nagoveštaj svog skorog kraja“, saopštila je Nova stranka.
Skupština Beograda donela je u petak 24. oktobra, na predlog sekretara za kulturu Vladana Vukosavljevića, odluku o bijenalnom održavanju Oktobarskog salona, uz obrazloženje da će time biti ostvarene određene uštede i biti popravljen njen kvalitet.
Peticiju za očuvanje naše najstarijr kulturne manifestacije možete potpisati ovde.
Izvor: B92
 
The post Oktobarski salon – pokazivanje moći appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.