Jasna Jovanović: Hoću da probam ekstremne stvari

Izvor: Blic, 19.Avg.2014, 21:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jasna Jovanović: Hoću da probam ekstremne stvari

Na životnoj prekretnici, posle tridesete godine, hoću da probam nešto što je na ivici, kaže za "Blic" TV magazin novinarka od koje saznajemo i šta ćemo gledati na početku nove sezone popularne emisije "Eksploziv", na televiziji Prva, koja je startovala u ponedeljak.

Jasna Jovanović

- Ispitivali smo neke stare običaje koji su izumrli. Između ostalog, uradili smo priču o starom običaju iz Timočke krajine. Radi se o lapotu, odnosno ubijanju starih ljudi, kada >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << postanu teret za okolinu u kojoj žive - priča Jasna Jovanović na početku razgovora i dodaje da će „Eksploziv“ započeti pričom o ubistvu Tijane Jurić.

Ona dodaje da je urađena priča i o upoređivanju modernih i razvijenih sela sa onima koja nemaju bukvalno ništa osim ljude koji su tu pukom nesrećom ostali da žive, kao i serijal o ženama ambasadora koje prate svoje muževe i sticajem okolnosti su sada u Srbiji.

Jasna je proteklih meseci istraživala zašto zdravi ljudi imaju potrebu da koriste steroide ili anabolička sredstva zarad boljeg izgleda i lepote, a zapravo nisu ni

Susret s lešom

- Snimala sam priču o pljačkanju groba u selu kod Topole. Videla sam leš čoveka posle 22 godine od njegove smrti. To mi je bilo najstrašnije iskustvo u karijeri. Čovek je bio u metalnom sanduku, jer je imao saobraćajnu nesreću. Bio je sahranjen u bogatoj grobnici. To je privuklo ljude koji ne prezaju ni od čega, pa su ga „fino“ otvorili. Od njega su ostali oči, zubi, lice, ma sve se videlo. Sve smo snimili, ali leš nećete videti u emisiji, jer je to strašno - priseća se Jasna.

svesni koliko time narušavaju sopstveno zdravlje.

- Tu priču imamo iz svih uglova - lekara, korisnika, dilera i iz ugla onih koji misle da su sada lepi a za koji mesec će biti jako ružni. Prođe i po godinu dana kada se čovek temeljno bavi nekom temom i kada želi da to bude ozbiljna priča. To nije samo istraživanje. Na primer, ja sam priču o „Indeksima“ radila jako dugo, jer mi je trebalo da sakupim te ljude koji su bili u prvoj postavi grupe i na kraju ih nisam sve pohvatala - otkriva Jovanovićeva.

Kaže da se ni za jednu priču nije pokajala, ni preispitivala, ali ni odustala od nje.

- Ovih dana sam razmišljala o novoj priči. Na životnoj prekretnici, posle tridesete godine, odlučila sam da probam neke ekstremne stvari u životu. Hoću da probam nešto što je na ivici. Letela sam paraglajderom, ali nameravam da skočim i padobranom. Naravno da se plašim i videću šta ću još smeti.

Lična karta

ROĐENA: 2. avgusta 1983. u Petrovcu na Mlavi

HOROSKOP: Lav

OBRAZOVANJE: Fakultet političkih nauka (odsek novinarstvo)

KARIJERA: Košava i Prva

ŽIVOTNI MOTO: Sebi sam najbitnija

VODITELJ: Boris Maleković

VODITELJKA: Ivona Pantelić

Jasna otkriva da bi volela da uradi i priču s Nebojšom Bakočevićem.

- Stupila sam u kontakt s njim, ali nema šanse. Rekao je da ne želi da se iko bavi na taj način njegovim delom i životom. Tu priču još nisam uradila, a imala sam veliku želju.

Bilo je dosta priča koje su je naterale da zaplače, ali ima i onih koje su je nasmejale.

- Sita sam se nasmejala s Peđom komarcem. Taj dečko je moj veliki fan koji imitira sve moje pokrete. Slučajno sam ga srela u Novom Pazaru. Pitao me je da mi pošalje njegove snimke da pogledam. Umirala sam od smeha dok sam gledala njegov „Eksploziv“ - priča Jasna.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.