Da se obučeš jeftino i izgledaš kao avion

Izvor: Mondo, 20.Dec.2014, 10:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da se obučeš jeftino i izgledaš "kao avion"

Ako nemate poveliku sumu novca na raspolaganju za kupovinu odevne kombinacije za novogodišnju noć ili neku drugu priliku, evo saveta kako da prođete jeftinije, a da sve izgleda skupoceno.

Foto: Guliver/Getty/Thinkstock

Neke stvari izgledaju jeftino i kada su nove, dok neke druge, jeftine "krpice" mogu izgledati kao da su kupljene u "fensi" radnji.

"Da biste izbegli da kupite odeću koja će izgledati jeftino, bez obzira na to koliko je platite, obratite >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << pažnju na nekoliko stvari", savetuje Zuhair Murad, libanski modni kreator, čije su raskošne toalete "šetale" Alesandra Ambrozio, Dženifer Lopez i druge poznate dame.

Kada kupujete, obratite pažnju i na unutrašnju stranu odeće. "Proverite da li je sve dobro zašiveno, da li rajsferšlus normalno radi, da li je sve uredno porubljeno. Ako izgleda kao da će se svakog trenutka pokvariti ili pocepati, to nikako nije dobar znak", kaže Murad.

On savetuje da izbegnete šljokice i odeću od satena jer to uglavnom izgleda jeftino, osim ukoliko "debelo" ne platite. Umesto toga, birajte prirodne materijale, poput pamuka, na primer: "Odeća od ovih materijala može da izgeda lepo i ako ne izdvojite astronomsku sumu novca".

Kada je reč o kupovini jeftinije odeće, Murad kaže "manje je više", i savetuje da birate jednostavnije odevne komade, bez perli i sličnih ukrasa, koji mogu brzo otpasti. Takođe, ne preporučuje "krpice" sa printom jer "može da izgleda izuzetno jeftino ako print nije dobro urađen".

Poznati dizajner kaže i da neke boje jednostavno deluju skuplje od drugih, a kao boju koja doprinosi celokupnom elegantnom, sofisticiranom izgledu, izdvaja crnu.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.