Nova manifestacija Muzeji Srbije

Izvor: RTS, 29.Mar.2015, 01:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova manifestacija "Muzeji Srbije"

Kulturni život Srbije obogaćen je manifestacijom "Muzeji Srbije", koja će se održati tokom maja pod pokroviteljstvom Ministarstva za kulturu i informisanje i Sekreterijata za kulturu i informisanje Vojvodine. Maj je i mesec manifestacije "Noć muzeja".
Nova nacinalna manifestaciija predstavlja najveću muzejsku inicijativu u kojoj učestvuje više od 50 muzeja i srodnih institucija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
To je jedinstvena akcija čiji je cilj uspostvaljanje bolje komunikacija s publikom. Ujedinjuje izložbe, predavanja, vođenja. Preporučena tema, koja nije obavezujuća - Heroji narodne baštine. Tokom deset dana programi će biti besplatni.
"Naša manifestacija odnosi se na muzejsku delatnost i ona jeste u vezi sa muzejima i sa evropskom Noći muzeja, koja je opet deo međunarodne noći muzeja. Tako da je treba shvatiti kao muzejsku", kaže direktorka Narodnog muzeja Bojana Borić Brešković.
16. maja tradicionalna Noć muzeja. Početni koncept zadržan - svake godine nova iznenađenja. Noć muzeja uspela ja da animira publiku, pre svega mladu.
"Cilj i zadatak Noći muzeja je da inspiriše i pokaže da može drugačije. Da pokaže da može drugačije i inovativnije. Nama je drago da smo neke muzeje inspirisali da pokrenu ovakvu akciju. Ona se poklapa ove godine sa Noći muzeja. Već smo navikli da je maj mesec muzeja", kaže Ana Jovanović, osnivač Noći muzeja.
Publika je na dobitku jer očekuje nove još bogatije muzejske avanture. Velika manifestacija Muzeji Srbije trajaće deset dana od 9. do 18.maja, a u Noći muzeja uživaćemo 16. maja.
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.