Promovisno 26 novih doktora nauka (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 21.Okt.2014, 14:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Promovisno 26 novih doktora nauka (VIDEO)

Niški univerzitet dobio je 26 novih doktora nauka, sa 7 ovdašnjih fakulteta. Svečano ih je promovisao rektor prof.dr Dragan Antić, istakavši da je to novi doprinos društvenoj zajednici.
U najviši naučni stepen promovisani su kandidati sa Elektronskog, Medicinskog, Tehnološkog, Građevinsko-arhitektonskog, Fakulteta zaštite na radu, Ekonomskog i Filozofskog Fakulteta.
Na niškom Univerzitetu, u toku je zajednički konkurs za upis studenata na prvu godinu programa doktorskih >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << akademskih studija za školsku 2014-2015.godinu. Prijavljivanje traje do 31. oktobra.
U svetu inače živi oko 5000 doktora nauka iz Srbije, koliko je i mladih istraživača. Prema podacima Svetskog ekonomskog foruma od 122 anketirane zemlje, Srbija je pretposlednja po mogućnosti da zadrži svoje talente, a na 118. da ih privuče, kako bi nastivili život i rad na ovom području.

Nastavak na NTV.rs...






Povezane vesti

Niš bogatiji za 26 novih doktora nauka

Izvor: JuznaSrbija.info, 21.Okt.2014

Univerzitet u Nišu dobio je 26 novih doktora nauka, sa 7 ovdašnjih fakulteta. Na način kako dolikuje, promovisao ih je rektor prof.dr Dragan Antić i istakao da je to veliki doprinos zajednici...Na najviši naučni stepen promovisani su kandidati sa Elektronskog, Medicinskog, Tehnološkog, Građevinsko-arhitektonskog,...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.