Niški gimnazijalci izveli predstavu Tramvaj zvani želja pred američkim ambasadorom Kirbijem

Izvor: JuznaSrbija.info, 21.Okt.2014, 12:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niški gimnazijalci izveli predstavu ''Tramvaj zvani želja'' pred američkim ambasadorom Kirbijem

Nije lako odglumiti američku dramu „Tramvaj zvani želja“ autora Tenesi Vilijamsa ni na maternjem jeziku, ali su učenici niške Gimnazije „Svetozar Marković“ u Nišu to odlično izveli i na engleskom.

I to pred američkim ambasadorom u Srbiji Majklom Kirbijem i njegovom porodicom, na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.


Sudeći po reakcijama prisustnih, posebno ambasadora Kirbija, mladi gimnazijalci iz Niša su sve ostavili bez reči, a uvaženi >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << gost se osmelio da prizna da ga je predstava na trenutak vratila u četrdesete godine. Sve pohvale mladim glumcima.

Predstava je izvedena na FDU u Beogradu krajem protekle nedelje, a na poziv Ambasade SAD-a. Ni mladi glumci ne kruju da je za njih ovo bio veliki izazov, da je bilo malo i treme, ali kritike nakon predstave pokazale su da su se svi uspešno nosili sa tim.

Direktorica Gimnazije „Svetozar Marković“ u Nišu, Olga Dragojlović ističe da je drama „Tramvaj zvani želja“ čisto učenička, od režije do glume.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.