Izvor: RTV 5, 28.Avg.2012, 19:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kabinet za hemofiliju u Nišu (video)

Osobama obolelim od hemofilije i mala posekotina može da izazove obilno krvarenje i ozbiljne zdravstvene tegobe. Zato je potrebno da zdravlje ovih pacijenata neprestano prate hematolozi, ortopedi, hirurzi i drugi lekari. Umesto šetnje od klinike do klinike, hemofiličari u niškom Kliničkom centru svu lekarsku pomoć dobijaće u specijalizovanom kabinetu za lečenje ove bolesti.
Uz duge obilaske lekarskih ordinacija, hemofiličari u Srbiji kako kažu u Srpskoj lekarskoj grupi za hemofiliju, imaju i institucionalne probleme.
U Nišu se od hemofilije leči više od sto pacijenata, što je više od jedne četvrtine hemofiličara u Srbiji.

Nastavak na RTV 5...






Povezane vesti

Kabinet za lečenje hemofilije

Izvor: RTS, 29.Avg.2012, 16:36

U Srbiji od hemofilije, naslednog poremećaja u krvarenju, boluje oko 500 ljudi. U Kliničkom centru u Nišu otvoren je drugi specijalizovani kabinet za lečenje ove bolesti u Srbiji koji će pacijentima omogućiti lečenje po najsavremenijim zdravstvenim standardima. ..Osobe obolele od hemofilije, od...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV 5. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV 5. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.