Beogradske subvencije za GSP 20 puta veće od Niških  (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 01.Feb.2015, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beogradske subvencije za GSP 20 puta veće od Niških (VIDEO)

Iako je kvalitet pružanja usluga u javnom gradskom prevozu, ali i sam prevoz bolji u odnosu na prethodne godine, jer osim što Direkcija za gradski prevoz raspolaže sa više vozila nego lane, još uvek postoje poneki nedostaci koji bi u narednom periodu trebalo da budu otklonjeni, kažu u rukovodstvu ovog niškog javnog preduzeća. Ističu da su preduzete brojne radnje da udobnost prilikom putovanja bude što bolja, da je kontrola rada zaposlenih na terenu veća, ali da će se i u narednom periodu >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << truditi da što bolje sagledaju potrebe putnika i maksimalno im izađu u susret.
Od septembra na ulicama Niša voze četiri autobuska prevoznika koji su morali da ispune određene uslove kako bi prevozili Nišlije. To znači da u poslednjih pet meseci imamo više autobusa na ulicama, vozila su novija, više od polovine autobusa je prilagođeno za osobe sa invaliditetom, napominje Petronijević. To, međutim, ne znači da putnici nemaju primedbi.
Osvrnuvši se na redukciju broja penzionera koji ostvaruju pravo na besplatan prevoz, Petronijević podseća da su subvencije za javni prevoz ove godine manje nego 2014. Poređenja radi, napominje on, Beograd subvencioniše gradski prevoz sa dve milijarde dinara, dok je u Nišu ta svota skoro 20 puta manja.

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.