Majkrosoft gasi Internet Eksplorer i uvodi Spartan

Izvor: Vesti-online.com, 01.Mar.2015, 05:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Majkrosoft gasi Internet Eksplorer i uvodi Spartan

U Vindousu 10 Majkrosoft će zvanično odustati od Internet Eksplorera i ponuditi korisnicima alternativni pretraživač koji će najverovatnije biti nazvan Spartan. On će imati potpuno novi rendering endžin sposoban da se takmiči sa drugim modernim pretraživačima.

Nakon mnogo godina Majkrosoft je konačno odlučio da ubije Internet Eksplorer jednom zauvek, a iako mnogi veruju da je to zbog negativne percepcije koju korisnici imaju prema ovom pretraživaču, u kompaniji kažu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << drugačije.

Poručuju da nije moglo ovako zauvek i da bi popravka svih problema mogla da utiče na milione sajtova. Umesto toga, oni su odlučili da prihvate potpuno novi pristup sa endžinom nazvanim Edge, uz novi izgled i moderne funkcije koje će se bolje uskladiti sa ostalim Vindous10 alatkama.

Majkrosoft takođe sam priznaje i da je odustajanje od Internet Eksplorera imperativ jer je kompaniji potreban "otklon od prošlosti".

Oni dodaju da će novi pretraživač dati Majkrosoftu priliku da izgradi novi web rendering endžin oslobođen dvadesetogodišnje zaostavštine Internet Eksplorera.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.