Globalne kataklizme guraju evoluciju

Izvor: Vostok.rs, 31.Maj.2012, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Globalne kataklizme guraju evoluciju

31.05.2012. -

Nakon detaljnog izučavanja geoloških podataka, naučnici su otkrili da se čak i posle globalnnih nesreća evolucija ne zaustavlja, već naprotiv dolazi do "ponovnog" preporoda života. Krajem permskog perioda, život na našoj planeti je bio izložen uticaju mnogih ekoloških katastrofa, koji su doveli do smrti skoro 90% živih organizama na planeti.

Imajući u vidu trenutnu situaciju životne sredine u svetu, čini se da se stari scenario ponavlja. Naučnici lupaju glavu nad samo jednim pitanjem, da li čovek može preživeti u takvim uslovima.

Izvor: Golos Rossii, foto: EPA

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uništitelji korala spašavaju živote

Izvor: Vostok.rs, 31.Maj.2012

31.05.2012. - Naučnici sa instituta za okeanografiju Skrips sa Univerziteta Kalifornija u San Dijegu, otkrili su alge koje uništavaju koralne grebene na Havajima i proizvode supstancu, koja ima jaka anti-upalna svojstva. Prema rečima naučnika, supstanca ima širok spektar primene u medicini. Ona...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.