Žena u zmijskoj košuljici: Lekari su rekli da će preživeti samo nekoliko sati, koža joj otpada svakog jutra 33 godine, ali ona se bori (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 23.Mar.2017, 13:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žena u zmijskoj košuljici: Lekari su rekli da će preživeti samo nekoliko sati, koža joj otpada svakog jutra 33 godine, ali ona se bori (FOTO)

Foto: Profimedia/Barcroft Media

Na dan kada je rođena, doktori su upozorili da neće živeti duže od nekoliko sati. Nusrit Šahen (33), koju zovu Neli, ima na sebi debele slojeve kože zbog čega nekima izgleda kao vanzemaljac, a drugima kao žena-zmija.

Na rođenju je mogla da umre od gušenja, ali njeni roditelji to nisu hteli da dopuste. Pošto su već gubili decu tri puta zbog istog stanja molili su lekare da se bore za njen život.

Sada kada ima 33 >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << godine, Neli je najstarija osoba na svetu koja ima poremećaj harlakvin eksijosis, zbog kojeg joj koža raste deset puta brže nego kod normalnih ljudi. U Velikoj Britaniji ima ukupno 25 ovakvih osoba.

Kako bi takva osoba ostala živa mora redovno da posećuje lekara i da ima piling četiri sata dnevno. Ali Neli ne dozvoljava da je to sputava.

Ona je uvek prkosila očekivanjima i sada ima ispunjen život kao sportski trener. Neli je odlučila da podeli svoju priču u dokumentarcu Neli: Žena sa zmijskom kožom, prenosi Dejli Mejl.

Poremećaj od kojeg ona pati uzrokuje da se stvore debeli slojevi kože koji potsećaju na oklop ili na zmijsko odelo. Lica im deluju rastegnuto, kao i usta i oči, a uši, ruke i nego se ponekad i ne vide ispod slojeva kože.

Foto: Profimedia/Caters News

Ovo je dovelo do toga da je mediji doživljavaju kao "ženu sa zmijskom kožom", ali ona želi da se distancira od te neosetljive etikete.

Svaki njen dan je prava borba za život. Ujutru se potopi u kadu na oko jedan sat, a kada stigne negovateljica ona joj pomogne da skine mrtvu kožu sa tela.

Zbog toga što joj se koža često obnavlja, ona je podložna opasnim infekcijama.

- Nije lako živeti sa ovakvim stanjem, ali sam pozitivna i trudim se da ne gledam na negativnu stranu. Volim da izlazim i da uživam u životu - rekla je ona.

Na rođenju su joj lekari dali samo 20% šanse za oporavak, a ona danas radi kao sportski trener u lokalnoj osnovnoj školi.

Foto: Profimedia/Caters News

- Moj prvi radni dan je bio veoma stresan. Deca su bila veoma oprezna. Jedan ili dvoje su se uplašili, ali sve smo prevazišli na kraju - rekla je ona.

Neli ima svakodnevnu podršku svoje porodice i prijatelja. Živi sa svojim bratom, njegovom suprugom i decom.

Voli da ide na kozmetičke tretmane i manikir sa svojim nećacima. Takođe se uvek pridržava jednostavne mantre koja je vodi kroz život: "Živi svoj život putnim plućima".

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: NLO

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.