NLO u Kikindi

Izvor: RTS, 30.Apr.2016, 11:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NLO u Kikindi

Volonteri Kancelarije za mlade u Kikindi pokrenuli su omladinski časopis "Novi list omladine". Prvi broj štampan je u tiražu od 400 primeraka, a za ovu godinu planirano je devet brojeva.
Ideja za pokretanje omladinskog časopisa nastala je tokom prošle godine na konferenciji Lokalne akademske mreže na kojoj su studenti i postdiplomci prezentovali svoje ideje koje
rešavaju probleme i potrebe mladih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na lokalu.

Damir Uvalin iz Kancelarije za mlade ističe da je cilj časopisa promocija volonterizma i
aktivizma kod mladih:
"To znači da mladima moramo pružiti nešto na čemu mogu raditi u kontinuitetu."
Na osmišljavanju časopisa, izradi dizajna, ilustracijama i pisanju tekstova u protekla dva meseca radilo je desetak mladih ljudi. Igor Kovačević, urednik lista, objašnjava da se
na samom početku novog broja nalazi uvodna napomena o osnivačima i saradnicima lista:
"U ovom, prvom broju obradili smo vesti, članak sa temom u kom se kafiću može naručiti mleko, objavili smo recenziju jedne knjige, ponudili razne zanimljivosti, strip, horoskop i
neka pitanja sa odgovorima."
Jana Pejakov, članica redakcije, pomagala je u prikupljanju pitanja vezanih za časopis i sa koleginicom pripremala razgovor sa Damirom Uvalinom.
Svaka od pet srednjih škola u Kikindi dobila je po 80 primeraka novog časopisa, a jedan deo je izložen u Domu učenika, kao i u Kulturnom centru Kikinde.
Učenici koji su pročitali časopis ističu da je to ono što je bilo potrebno mladima, ali da u narednim brojevima očekuju više tematskih sadržaja.
Treba podsetiti da je Nacionalni komitet za borbu protiv govora mržnje,osnivaču novog lista, kikindskoj Kancelariji za mlade, dodelio priznanje za najakciju u 2013. godini za realizaciju akcije "Zagrljajem protiv govora mržnje na internetu".

rts.kikinda@rts.rs
Pogledaj vesti o: NLO

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.