NAJBAHATIJI NA SVETU! Ovaj kafić naplaćuje punjenje telefona!

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Feb.2017, 11:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAJBAHATIJI NA SVETU! Ovaj kafić naplaćuje punjenje telefona!

Ipak, i gazdarica ima pravo .

Mrzovoljni konobari u Beču su tradicija poput "štrudle" od jabuka, ali vlasnica kafića smeštenog u jednom od najposećenijih delova grada nadmašila je ostale kolege odlučivši da gostima naplaćuje punjenje mobilnog telefona.

Galina Pokorni, vlasnica kafića u Hundertvaserovoj kući, umorna od turista koji u obilasku poznatog zdanja satima pune baterije svojih telefona, odnedavno tu uslugu naplaćuje jedan evro. No to se odnosi samo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na goste kod kojih usluga traje više sati.

– Turisti stalno traže utičnice, utičnice, utičnice. Mislim, oprostite, a ko će to plati? - kaže Pokorni, vlasnica kafića Terrasencafe.

Gosti koji baterije svojih telefona pune petnaest minuta, ne moraju doplatiti kavu ili piće koje konzumiraju, ali sat vremena se naplaćuje.

– Vlasnica sam kafića, a na internet kafea. Ljudi dođu i misle da im je sve dostupno i besplatno. Ma, ni oči ujutro ne otvaram besplatno - kaže gazdarica.

Naknadu je uvela prošle godine, a pažnju avnosti njena odluka je privukla nedavno, kada je tabloid Osterajh na svojim stranicama doneo članak o "bizarnoj doplati" u jednom bečkom kafiću. Doplata se odnosi i na punjenje baterija laptopa i tableta, a za sve koji žele da napune više uređaja cena se raste po svakom od njih.

Nezadovoljne goste možda može utešiti činjenica da je pristup bežičnom internetu i dalje besplatan.

Pogledajte OVDE slika zemlje iz svremira. 

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.