Građani Podgorice zadovoljni Crnom Gorom danas

Izvor: VOA, 21.Maj.2016, 21:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Građani Podgorice zadovoljni Crnom Gorom danas

Crna Gora danas obeležava 10. godišnjicu obnove nezavisnosti. Na današnji dan 2006, građani Crne Gore su na referendumu sa 55,5 odsto glasova podržali obnovu državne samostalnosti Crne Gore. Centralna svečanost održava se u Podgorici, na Trgu nezavisnosti, gde će se prema očekivanjima prisutnima obratiti premijer Milo Đukanović i predsednik Evropskog saveta Donald Tusk. Proslava se održava i na Cetinju, ali i u drugim gradovima.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Tusk: Crna Gora velika zemlja, Crnogorci veliki narod

Izvor: B92, 21.Maj.2016

Podgorica -- Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk rekao je da je Crna Gora "velika zemlja", bez obzira na veličinu, a da su Crnogorci "veliki narod", iako nisu brojni..."Vi ste svojom istorijom, ponosom, hrabrošću, mudrošću, strpljenjem pokazali da ste velika zemlja i veliki narod, bez obzira...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.