U ovoj zemlji će venčavati bebe, strahuje se i od legalizacije silovanja!

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Mar.2017, 07:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U ovoj zemlji će venčavati bebe, strahuje se i od legalizacije silovanja!

Zakon o venčavanju beba će biti za dobrobit adolescenata,ali brak nije najbolji način da se zaštite tinejdžerke i ovim postupkom im se nanosi veća šteta

Novi zakon u Bangladešu koji omogućava deci da stupaju u brak, vrlo lako mi mogao da starosnu granicu za stupanje u bračnu zajednicu pomeri na nulu, ističe kampanja grupe “Devojčice nisu neveste“.

Prošle nedelje su zakonodavci izmenili zakon koji sada dopušta i osobama mlađim od 18 godina da stupaju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u brak. Tako su postupili kako kažu zbog “dobrobiti adolescenata” ali uz saglasnost roditelja i sudova.

Grupa “Devojčice nisu neveste” ističe da ova nova pravila ostavljaju zakon otvoren za različitu interpretaciju, pa čak i za legalizaciju silovanja.

Ova grupa je izdala saopštenje dodajući da nova uredba neće sprečavati da deca budu prisiljena na brak. Brak nije najbolji način da se zaštite tinejdžerke i ovim postupkom im se nanosi veća šteta – kaže ova grupa.

Jedan visoki zvaničnik vlade Bangladeša negira da će novi zakon dovesti do većeg zlostavljanja, rekavši da su zakonodavci uzeli u obzir socijalni kontekst života u zemlji za većinskim muslimanskim stanovništvom. Bangladeš ima najveću stopu dečijih brakova u Aziji. Čak 52% devojaka je u braku pre svoje 18. godine, a 18% je u braku pre svoje 15. godine.
Pogledaj vesti o: Legalizacija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.