Izvor: Studio B, 28.Sep.2015, 09:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rubrika "Pet pitanja pet odgovora"

Treći put se javila gledateljka koja je zvala 19. i 28. avgusta i koja je ponovo pitala za dobijanje pečata pravosnažnosti za garsonjeru na Paliluli. Bez tog pečata ne može da uknjiži stan, a kaže da redovno plaća porez i komunalne obaveze.

Odgovor Sekretarijata za poslove legalizacije (pročitan 1. septembra):

Povodom vašeg dopisa, obaveštavamo Vas sledeće:

Sekretarijata za poslove >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << legalizacije objekata doneo je 03.06.2013. godine Rešenje kojim se sugrađanki iz Beograda, Ul. Jaše Prodanovića br. 3, odobravaju izvedeni radovi i upotreba i korišćenje izvedenih radova na adaptaciji dela podruma, levo od stepenišnog kraka, u stan broj S1, u okviru postojećeg stambenog objekta u Ul. Jaše Prodanovića br. 3, u Beogradu, na k.p. 926 KO Paluilula, a na osnovu člana 195. Zakona o planiranju i izgradnji („Sl. list grada Beograda" br. 72/09, 81/09,64/10, 24/10).

U dostavnom naslovu predmetnog rešenja navedeno je da isto treba da primi podnosilac zahteva i svi vlasnici posebnih delova stambene zrade u Ul. Jaše Prodanovića br. 3. Kako je Zakon o planiranju i izgradnji („Sl. list grada Beograda" br. 72/09, 81/09,64/10, 24/10) na osnovu kojeg je doneto rešenje, proglašen neustavnim i prestao da važi 06.06.2013, sva rešenja doneta na osnovu predmetnog zakona morala su postati pravosnažna do 06.06.2013. godine. Kako predmetno rešenje nisu primili svi vlasnici posebnih delova do navedenog datuma, to predmetno rešenje nije ispunilo uslove za stavljanje pečata pravosnažnosti, - odgovorili su u nadležnom Sekretarijatu.
Pogledaj vesti o: Legalizacija objekata

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.