Referendum o istopolnim brakovima u Irskoj

Izvor: VOA, 23.Maj.2015, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Referendum o istopolnim brakovima u Irskoj

U Irskoj se danas glasalo o legalizaciji istopolnih brakova na prvom nacionalnom referendumu o tom pitanju održanom u tradicionalno katoličkoj zemlji.

Rezultati se očekuju kasnije večeras, ali sve ukazuje na to da će mera biti usvojena velikom većinom.

Homoseksualnost je prestalo da bude krivično delo u Irskoj pre 20 godina, te se sada primećuje dramatična promena u društvu.

Pozitivan ishod glasanja delom treba pripisati i hiljadama mladih >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << Iraca koji su se vratili u zemlju iz inostranstva kako bi glasali na referendumu.

U Evropi je sklapanje braka između osoba istog pola dozvoljen u više od 10 zemalja, a takođe je legalizoan u Argentini, Brazilu, Kanadi, Novom Zelandu, Južnoj Africi, Urugvaju i u mnogim američkim državama.
Pogledaj vesti o: Legalizacija

Nastavak na VOA...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.