Ova stvar definitivno leči rak mozga! Pogledajte koja! (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 16.Nov.2014, 17:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ova stvar definitivno leči rak mozga! Pogledajte koja! (FOTO)

Širom sveta već dugo traje borba za legalizaciju kanabisa u medicinske svrhe, odnosno, leKalizaciju, a dokazi koliko je moćno lekovito dejstvo ove biljke u borbi protiv najtežih bolesti, sve su brojniji

Podsećamo da je najveći borac za leKalizaciju kanabisa, Rik Simpson, uljem ove biljke izlečio od raka 5.000 ljudi. Sada, još jedno istraživanje potvrđuje delotvornost kanabisa.

Novo istraživanje pokazalo je da se u kanabisu nalaze dve aktivne >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << supstance – tetrahidrokanabinol i kanabidol. Tokom studije, ova dva sastojka testirana su na miševima koji su imali rak na mozgu.

Foto: Telegraf, Tanjug/AP, Printskrin: Youtube/chrychek

Ovu vrstu raka je izuzetno teško lečiti, a, prema statistikama, tek svaki deseti pacijent zspe da poživi još pet godina nakon što je uspostavljena dijagnoza.

Tim u bolnici “St.George” na Londonskom univerzitetu primenio je različite vrste tretmana na miševima, samo s kanabionidima i s kanabionidima u kombinaciji sa zračenjem.

Glavni istraživač u ovom projektu dr Vai Liu je rezultate opisao kao “veoma uzbudljive”.

Foto: AP/Tanjug

Naučnici su utvrdili da su tumori kod miševa u velikoj meri usporeni kad su THC i CBD kanabinoidi kombinovani sa zračenjem. Studija je objavljena u stručnom časopisu “Molecular Cancer Therapeutics”.

U nekim slučajevima tumori su kod životinja u potpunosti nestali, što je ohrabrujuće za dalje istraživanje jer je ova bolest u ovom trenutku najčešće fatalna.

Foto-ilustracija: Wikimedia.org

Ova studija otvara put za dalja klinička istraživanja koja bi mogla, konačno, i formalno da pokažu lekovitost kanabisa i tako pomognu mnogim ljudima obolelim od raka i drugih teških bolesti.

Trenutno se raspravlja o tome da se tretman testira na ljudima.

(Telegraf.rs / Jutarnji)
Pogledaj vesti o: Legalizacija

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.