Na Trampovoj inauguraciji deliće se džointi

Izvor: Radio 021, 06.Jan.2017, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Trampovoj inauguraciji deliće se džointi

Grupa koja se zalaže za legalizaciju marihuane u SAD deliće u Vašingtonu na hiljade cigareta s marihuanom 20. januara tokom inauguracije novog američkog predsednika Donalda Trampa.

Organizacija DCMJ saopštila je da će distribuciju 4.200 cigareta marihuane deliti od osam sati ujutro, dok će osnivač grupe Adam Ajdindžer pozvati okupljene da tačno četiri minuta i 20 sekundi posle početka Trampovog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << govora zapale te cigarete.

Učesnici skupa će se potom prošetati ulicama, ali im preti hapšenje prema federalnom zakonu.

Ajdindžer je rekao da skup želi da uputi poruku saveznim vlastima u SAD da je neophodna legalizacija marihuane na federalnom nivou.

Marihuana je veoma popularna u SAD, gde 57 odsto stanovništva podržava legalizaciju. Savezna država Kolorado prva je 2012. godine legalizovala promet marihuane za rekreativnu upotrebu.

Iako je u očima federalnih vlasti prodaja i upotreba marihuane i dalje nelegalna, tržište tog narkotika u SAD ostvarilo je 2014. prihod od 4,6 milijardi dolara, od čega 92 odsto potiče od prodaje u medicinske svrhe.

Autor: Beta
Pogledaj vesti o: Legalizacija

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.